Niejakiego OCPka Casper http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=271642#271642
Filmik ma już kilka lat i Octavka została sprzedana ale user czasami jest na naszym forum (ostatnio 26 stycznia br) więc jak co to pisz do niego może dowiesz się coś więcej
"Trochę" drogo: 250 zł za żarówki + 90 zł za kasowniki i wychodzi prawie 350 zł gdzie normalne żarówki X-Xenon Look H8 12 Volt 35W kosztują 45 zł za parę :?
Ironik, dzieki za instrukcje, napewno z niej skorzystam. Wlasnie zamowilem H8 ale LEDowe wraz z "kasownikiem" bledu, mam nadzieje, ze bede swiecic podobnie jak pasek LED, bo strasznie mnie irytowalo jak otwieralem auto przy zmierzchu/noca i zaczynaly swiecic LEDy wraz z zoltymi halogenami - to samo dotyczy cornerow
Mam nadzieje, ze wyjdzie fajnie
Ironik, jasne ze da sie tak Musisz odplaic pozycyjki i wtedy mozesz juz p. mgielne wlaczyc. Tak samo to dzialalo tez w O2 (czy w O1 nie wiem, nie mialem jak sprawdzic).
Ironik, jasne ze da sie tak Musisz odplaic pozycyjki i wtedy mozesz juz p. mgielne wlaczyc. Tak samo to dzialalo tez w O2 (czy w O1 nie wiem, nie mialem jak sprawdzic).
w O1 podobnie
uważajcie na te kasowniki, bo się grubo grzeją
to są rezystory dużej mocy i co prawda mają radiatory, ale się i tak grzeją
tam wyraźnie jest napisane - z daleka od elementów plastikowych
ewentualnie kto ma kogoś w okolicy z VAS'em, to można wykodować sprawdzanie żarówki
oczywiście to ma minus, bo nie sprawdza wcale obwodu i nigdy nie wskaże spalonej żarówki
Jak już sobie wymieniłem to sam się temat znalazł :-)
Do ksenonów wymieniłem na OSRAM H8 12V 35W PGJ19-1 COOL BLUE® Intense i wyglądają ładniej niż te oryginalne żółte - koszt za 2 szt. 105 zł z przesyłką :-D
Odnośnie zdjęć to przy zdjęciach różnych źródeł światła powinno się stosować stały balans bieli, żeby właściwie oddać różnice w barwie.
Ironik, dzieki za instrukcje, napewno z niej skorzystam. Wlasnie zamowilem H8 ale LEDowe wraz z "kasownikiem" bledu, mam nadzieje, ze bede swiecic podobnie jak pasek LED, bo strasznie mnie irytowalo jak otwieralem auto przy zmierzchu/noca i zaczynaly swiecic LEDy wraz z zoltymi halogenami - to samo dotyczy cornerow
Mam nadzieje, ze wyjdzie fajnie
Szczerze....masakra, nie polecam! Diody świecą zbyt "niebiesko" i nie wygląda to fajnie, dlatego niebawem zakupie zwykłe żarówki, ale w białej barwie... Myślałem, że diody bedą fajniej świeciły i doatego szukałem takich o batwie świecenia ok 5000st K.
Komentarz